Janne min venn

Janne min vän

Den 31 augusti 1954 kl 18.32 ändrades allting. Då dök den rödhårige och fräknige Janne upp från det okända, och med sin häpnadsväckande cykel prejade han sig in bland grabbarna i gänget på Söders höjder.

Boka leste jeg første gang i 1989, og jeg har aldri glemt det inntrykket den gjorde på meg. Ifjor dro jeg nesten ens ærend til Stockholm for å se denne monologen, men forsto ikke at Stadsteateret spiller barneforestillingene på Skärholmen utenfor byen, og så rakk jeg det ikke. Nå er den satt opp igjen. Kanskje får jeg den med meg før 29. april?

Ny bok høsten 2014: Trappa i treet

2127

Mormor likte å sitte på benker. Men det er ingen benker der Emrik og moren hans har flyttet. Her sitter visst folk mest på trapper. Og siden det er noen som eier trappene, bare låner Emrik dem på vei til skolen, eller på vei hjem. Det er ganske fint å sitte på trapper når man ikke kjenner så mange, og ikke liker å snakke så mye.

En dag finner Emrik en liten vei som går inn i skogen. Og et tre med en trapp som forsvinner opp i skyene! Øverst i treet bor en mann og en fugl som trenger hjelp av Emrik. Emrik får litt hjelp han også, enda han ikke visste at han trengte det.

Trappa i treet er en lavmælt og poetisk høytlesingsbok som inviterer til undring og samtaler. Fra 6 år.

Vakkert illustrert av Cecilie Seim.